Ако не можеш да победиш во играта: или смени ги правилата на играта или смени ја играта!

by Фокус 20:25
20:25

Убеденоста дека Македонија нема иднина и дека порано или подоцна ќе пропадне, како економски, така и демографски и на крајот и територијално ќе биде поделена, е она што ги прави луѓето неспремни да се борат за неа. И плус, ги тера да им се придружат на оние што ја уништуваат, оти „порано или подоцна, оваа земја ќе ја снема, па зошто да ја оставиме на други да ја опљачкаат, кога можеме ние тоа да го направиме“.

Во Македонија партијата на власт сфати дека ако таа ги пишува правилата на игра, тие секогаш ќе бидат во нејзина полза и таа секогаш ќе победува. Опозицијата не може да ги смени правилата на играта, и затоа мора да ја смени играта. Или најдобро, да престане да си игра играчки и да почне сериозно да ги сфаќа работите. Оти порано или подоцна, ќе треба да се опамети. Зошто да се опаметува утре, кога може денеска? Зошто подоцна, кога може порано?

- Advertisements -

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”