Афера „ДОНАТОР“

by Фокус 23:20
23:20

Додека владејачката ВМРО-ДПМНЕ се подготвува за нови избори идната пролет, како дух ја прогонуваат финансиските извештаи од минатите изборни циклуси.

Во 2006 година, на листата на донатори, каде што потписник е министерката Гордана Јанкуловска, се најде и семејството Малчески, кои според неа донирале 550.000 денари, но семејството го тврди спротивното, не дале ниту денар.

- Advertisements -

Тогаш, чии се овие пари? Додека да одговорат на ова прашање, преродбениците треба да најдат начин како да ја затворат финансиската дупка од 3,3 милиони евра од последните парламентарни избори. Избори се ближат!

Пишува:
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во бројот 949 од неделникот “Фокус”.