2014 бетер или better?

by Фокус 19:21
19:21

А, со ваков финиш на оваа проклета 2013, одлучив за првпат да избегам од солуцијата „биди песимист“. Ќе влезам како пророк во еден луд оптимистички филм.

Ќе пишам „нормални желби“, кои верувам дека ќе бидат „остварени“. Особено имајќи го предвид демократскиот хабитус на преродбениците. Во најголем дел се остварливи. Барем со ваква власт!

- Advertisements -

Пишува:
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во новогодишниот двоброј 951/952 од неделникот “Фокус”.