Финансиски инспектори во општина Струмица

by fokus 19:32
19:32

Четворица финансиски инспектори од финансиската полиција денеска го проверуваат финансиското работење на општина Струмица. Како што информираа од општината, инспекторите ги бараат документациите за јавните набавки.

Од општина Струмица не соопштија за кои тендери се интересирале инспекторите, но споменаа дека ја барале документацијата за изминатите две-три години.

-За потребите на денешната финансиска инспекција, од страна на општината и нејзините служби, обезбедени и предочени на увид се сите неопходни документи. Сите досегашни инспекциски контроли во Општина Струмица во изминатите години го покажаа законското работење на општината и градоначалникот, наведуваат во соопштението од општина Струмица.

Поврзани новости