Филипче: Вложивме многу за лицата со попреченост

by Фокус 23:32
23:32

Министерот за здравство Венко Филипче вели дека во изминатите три години е вложено многу за лицата со попреченост.

„Овозможивме пристап со количка до здравствени установи, воведовме рефундација за надстандардни ортопедски помагала и инвестиравме во лекови. Како институција, во секое време сме на располагање за да го подобриме животот на оваа група на лица, вели Филипче.

- Advertisements -

Поврзани новости