Филипче: Притисокот е огромен

by Fokus 12:53
12:53

Пет болнички возила од АРМ се ставени на располагање на здравствените работници во борбата против пандемијата на корона вирусот.

Министерот за здравство, Венко Филипче се заблагодари за оваа помош и додаде дека тоа е многу драгоцено во овие моменти.

- Advertisements -

„Притисокот врз здравствениот систем е огромен. Се зголеми капацитетот на болничките возила, но оваа помош е и тоа како драгоцена и важна. Ситуацијата е критична во нашата земја. Очекуваме резултати од мерките што се спроведени, но нема потреба од рестрикции. Иако сме подготвени и за такво нешто“, истакна Филипче.

Поврзани новости