Филипче: Линеарниот раст на заболени охрабрува, сепак пикот допрва доаѓа

by fokus 09:49
09:49

„Иако сѐ уште е рано било што да заклучуваме, линеарниот раст на заболени во последните 15 дена охрабрува. Имаме број на заболени приближно еднаков секој ден. Ова беше нашата цел од самиот почеток, со ваков тренд нашиот здравствен систем ќе може да ги опслужи граѓаните и добро да се справи со коронавирусот“, напиша министерот Венко Филипче на фејсбук.

Сепак тој вели дека пикот допрва доаѓа.

- Advertisements -

Пикот на епидемијата допрва доаѓа и сега е потребно сите да останеме дисциплинирани и да ги следиме без исклучок мерките и препораките, вели Филипче.

Поврзани новости