ФФМ доби еден милион евра за подобрување на инфраструктурата во Македонија

by fokus

Фудбалската федерација на Македонија ќе добие нови средства од УЕФА во висина од еден милион евра. Тие ќе служат за подобрување на фудбалската инфраструктура во Македонија.

На денешната прес – конференција за укажаната доверба од УЕФА и за новите проекти од стратешкиот план на федерацијата говореше генералниот секретар на ФФМ, Филип Поповски.

„Денеска официјално можеме да потврдиме дека ФФМ со помош на УЕФА е способна институција да ги поддржи важните идни проекти во нашиот фудбал, од изградбата на инфраструктура до работа со млади категории, кои се во нашиот фокус и согласно стратешкиот план на федерацијата.

Фудбалската федерација на Македонија веројатно е единствената спортска институција во нашата држава која на таков начин, со средства од свои и извори од меѓународните фудбалски институции, ги реализира своите проекти и никогаш нема да се измориме од тоа! Од давањето поддршка, материјална и секаква друга во сите спортски средини во Македонија“, посочи Поповски.

Поврзани новости