Фетаи за Фокус: Како и секогаш, и сега сама си ги плаќам трошоците за натпреварите!

Да се радуваме заеднички на овој заслужен успех, ни изјави обвинителката штом пристигна во Скопје од Палермо, каде го следеше фудбалскиот натпревар меѓу Македонија и Италија.

by fokus

Вишата обвинителка Фатиме Фетаи за Фокус изјави дека трошоците за да го проследи фудбалскиот натпревар во Палермо сама ги покрила.

-Пред се сакам да им честитам на нашите фудбалери и на сите граѓани кои се радуваат на победата на нашата држава за многу значајната победа над Италија и да посакам иста таква да оствариме и во Португалија.

 

Секако дека трошоците поврзани со следењето на натпреварот (овој и на другите) сама ги покривам. Да се радуваме заеднички на овој и тоа како заслужен успех, ни изјави обвинителката Фетаи, штом пристигна во Скопје.

Претходно и министерот за правда, Никола Тупанчевски, ни изјави дека и тој на свој трошок бил во Палермо.

Инаку, откако вчера беа во ложата на стадионот „Ренцо Барбера“ во Палермо, Антикорупциската комисија побара Фетаи, Тупанчевски и претседателот на Основниот суд Кавадарци, Лазар Нанев да кажат кој го финансирал нивниот пат во Италија.

Валентина Вурмо

Поврзани новости