Фаворитот на Гошева избран за нов претседател на Уставен суд

by fokus 13:56
13:56

Никола Ивановски денеска е избран за нов претседател на Уставниот суд и ќе ја наследи досегашната претседателка Елена Гошева.

Ивановски е избран на денешниот колегиум на Уставниот суд со двотретинско мнозинство.

- Advertisements -

Тригодишниот мандат на досегашната претседателка Елена Гошева истекува за две недели.

Поврзани новости