Facebook заработува на Вас! Заработете и Вие на него!

by Фокус

За време на минатата година Facebook на нас заработи  неверојатни 1.56 милијарди долари додека цената на неговите акции порасна дури 36%. Според Financial Times, до крајот на оваа година цената на акциите на Facebook би можела да порасне дополнителни 20%.

Искористете ја можноста да земете бесплатни 50€ за тргување на светска берза и да заработите на цената на акцијата на Facebook.

Бесплатните 50€ за тргување можете да ги превземете овде.

Минатата година беше многу импресивна за Facebook. Цената на акцијата оствари раст од дури 36%, а самата компанија стана 8 на светот по големината на пазарна капитализација.Моменталната вредност на Facebook е околу 323 милијарди долари. Цената на акцијата на Facebook го надмина растот на гигантите како што се General Electrics, Johnson & Johnson и AT&T.

Денес Фејсбук претставува сериозна конкуренција во ТВ индустријата со својата „video streaming“ услуга, како и Youtube со „video  hub“ и видео пребарувачот. Минатата година, прегледите на Фејсбук видеата се дуплираше од 4 милијарди во текот на април на 8 милијарди во текот на ноември. Огромниот раст на дневни прегледи ја отвори ширум вратат за дополнителна заработка од огласи.

Покрај тоа на минатонеделната F8 „developer“ конференција, Mark Zuckerberg ја претстави стратегијата на компанијата за наредните 10 години. Основна идеја е интензивно зближување на луѓето преку посебни очила со кои ќе биде овозможена интеракција со сите останати корисници како да се во иста просторија, без оглед во кој дел на светот се наоѓаат. Основна мисија на Facebook е расподелба, а овој вид на виртуелна, сеприсутна „телепортација“ и комуникација претставува исклучително моќно средство во тој правец.

Минатата година, приходот по акција на Фејсбук достигна 2.28 долари, а до 2018 се очекува да порасне на 5.50 долари.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

Поврзани новости