Во Тетово утринава најтешко се дише

by fokus 08:49
08:49

Загадувањето на возудхот утринава е најголемо во Тетово. Таму податоците од мерните станици покажуваат 115 ПМ честички, а градот Битола е втор на листат, со измерени 65 ПМ.

Пониска загаденост утринава покажуваат мерните станици во Скопје, додека во другите градови воздухот е ниско загаден.

- Advertising -

Поврзани новости