Таравари во посета на училиште со табла само на албански јазик

by fokus 12:17
12:17

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, вчера беше во посета на училиштето во село Форина каде започнаа активностите за изградба на нова градинка. Она што е спорно е дека на таблата името на училиштето е напишано само на албански јазик.

Ова претставува прекршување на законот кој предвидува на сите табли на државни институции името да биде впишано задолжително на македонски јазик.

- Advertisements -

Од Државниот просветен инспекторат и од Инспекторатот за локална самоуправа се уште нема реакција за ова прекршување.

Поврзани новости