На учениците од Неготино им се закануваат педагошки мерки, од директорката се бара одговорност

by fokus 10:35
10:35

Министерството за образование и наука ќе побара одговорност за случајот со екскурзијата на неготински средношколци во Италија. Наставниците и директорот на училиштето во ниту еден случај, велат од таму, не смееле да ги остават учениците сами и да заминат без нив.

– Потсетуваме дека станува збор за малолетни лица кои им биле доверени ним. Исто така, загрижувачко е однесувањето на учениците за време на изведувањето на екскурзијата, за што исто така може на учениците да им бидат изречени педагошки мерки, нагласуваат од Министерството.

- Advertisements -

Државниот просветен инспекторат ќе изврши увид во гимназијата и ќе ги даде своите препораки.

– Ваквото нивно однесување спрема учениците е основ за поднесување на одговорност. Секако и на родителите им останува можноста за покренување постапка за одговорност на наставниците за нивната негрижа спрема учениците, додаваат од МОН.

Поврзани новости