Ердоган: Повеќе немаме намера да земаме кредити од ММФ

by fokus

Властите во Турција немаат намера повеќе да земаат кредити од Меѓународниот монетарен фонд, изјави денеска претседателот Реџеп Тајип Ердоган.

– Модерна Турција нема потреба од заеми и теничка поддршка од ММФ, изјави Ердоган.

Според него темата за кредитирање од ММФ е затворена еднаш засекогаш.

Во 2013 година Турција го исплати на ММФ последниот заем земен од тој фонд.

Поврзани новости