Ексклузивитет на фестивалот на грчки филм и култура: Концерт на Фоивос Девлиоријас вечерва во МКЦ

by Fokus 10:36
10:36

Фестивалот на грчки филм и култура годинава има и еден голем ексклузивитет- тоа е специјалниот концерт на еден од најпознатите грчки музички бендови во последните години, бендот на Фоивос Деливоријас, кој ќе одржи концерт вечерва (25 октомври), во Клуб ресторанот МКЦ.

Тие имаат специјален репертоар за оваа прилика и ќе свират филмска музика од познати грчки филмови. Покрај уникатната можност на едно место да се погледнат повеќе нови одбрани грчки филмови, концертот на познатиот грчки музичар и текстописец ќе изведе посебен перформанс пред скопската публика, нудејќи неповторлива изведба на филмска музика од познати грчки филмови.

- Advertisements -

Станува збор за амблемски песни, кои се дел од Дасиновата „Фаедра“, „Ремпетико“ на Фери, Казановиот „Америка Америка“, „Јастог“ на Лантимос или од старите популарни грчки мјузикли и филмовите на Тео Ангелопулос, кои го водат слушателот на имагинарно патување во филмска индустрија, која патувала надвор од границите на Грција.

Поврзани новости