Еколошка катастрофа: Депонија од медицински отпад кај браната Стрежево

by fokus

Во непосредна близина на акумулацијата Стрежево, во битолското село Лера, е создадена дива депонија на која се складира медицински отпад, од кој повеќето се употребени памперси.

Читатели на „Фокус“, загрижени спортски риболовци од Битола, ни испратија неколку фотографии кои сведочат за еколошката катастрофа.

 

 

Поврзани новости