ЕК ги повикува мигрантите да се вратат во камповите во Грција

by Фокус 12:54
12:54

Европската комисија денеска ги повика мигрантите, кои се собрани кај Идомени да се преместат во законските бегалски кампови низ Грција.

По вчерашните инциденти, и денеска околу 200 бегалци повторно се собираат пред заштитната ограда на македонско-грчката граница.

Дел од нив се качени на железнички товарен вагон, а поголемиот број ги имаат опколено трите полициски автобуси кои се поставени како барикада крај пругата.

Поврзани новости