Ефтов им ги менува договорите од неопределено време на три месеци на вработените во Алфа

by fokus 10:19
10:19

Новиот директор на Алфа, Васко Ефтов им дава рок на сите вработени кои имаат договори на неопределено време во телевизијата до 15-ти месецов да потпишат нови договори кои се со определено време на три месеци.

Ефтов оваа одлука ја правда со „максимална искористеност на капацитетите, како и подобрување на работниот процес и медиумски услуги во телевизијата“.

Инаку тој стана генерален директор на ТВ Алфа и дојде на местото на долгогодишниот директор Љубомир Николовски пред неполн месец, откако веќе втора сезона неговата емисија „Во центар“ се емитува на програмата на оваа телевизија.

 

 

Поврзани новости