Едукативни активности: Препорака за книга, креативност и едукативен филм за моќта на образованието

by fokus 12:08
12:08

Покрај неколкуте креативни работилници кои ги имаме за денеска, ви предлагаме да погледнете едно интересно едукативно видео, а потоа да ни напишете дали ви се допаѓа и што разбравте од него.
Најдете ја препораката за книга подоле во текстот.

https://youtu.be/vUafTqVjBzQ

- Advertisements -

Ајде сега малку да танцуваме во ритамот на една прекрасна кореографија за пролетта.

https://youtu.be/e6LAH5ooxxQ

 

Креативни активности:

https://www.pinterest.com/pin/754141900087353630/

https://drive.google.com/…/1SXOVCJLgMZb-2wz9N27cR-MOu…/view…

https://drive.google.com/…/1QpL9zWCChwpyN_mwVTOfku7u0…/view…

https://drive.google.com/…/10KB6lzPXkltnyDEeCDlEfQw25…/view…

https://drive.google.com/…/1JGLFPp1uOdJanb9S6GBxNXE97…/view…

https://drive.google.com/…/1BdTP4KERjJzrZa5dH5LFpI2Zd…/view…

Заедно со Сакам книги денеска на сите тинејџери им ја препорачуваме книгата „Опасен онлајн разговор“. #СедиСиДома #Читај

Живееме во информатичко општество каде интернетот е неопходен дел од животот на луѓето. Но како што се користи за добри цели, тој така и се злоупотребува од страна на одредени индивидуи. Оваа книга е реалистичен и моќен поглед во животот на тинејџерите и онлајн искушението за запознавање нови луѓе.

Еден ваков аларм кој го нуди оваа книга е потребен и дури неопходен во ова време во кое живееме кога сајтовите за социјално вмрежување се преполни со секаков вид на луѓе од најрана до најстара возраст, каде профили имаат деца кои сè уште не тргнале на училиште, а тинејџерите, заборавајќи го нормалното општење со своите пријатели, ги окупираат своите лаптопи и телефони и „висат“ на интернет од утро до вечер.

Аби и Лук разговараат онлајн. Тие никогаш не се сретнале лично. Но ќе се сретнат. Наскоро.

Поврзани новости