Еднакви и моќни жени се потреба на државата, истакна Ковачевски

by Fokus

Еднакви и моќни жени не е само слоган, еднакви и моќни жени е перспектива, порача денеска претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски на Осмомартовскиот марш кој во организација на Форумот на жени на СДСМ се одржа во Прилеп.

„Еднакви и моќни жени се потреба на државата, како што се потреба на светот. Затоа ја имате мојата почит сите кои бевте столбови во семејствата дома и борци на теренот – кога требаше да се добие една од најважните битки во современа Македонија, обновата на демократските вредности.

Почит и кон сите определени кон рамноправност и еднакви човекови права, со што обезбедивме мир во нашата држава и успешно градиме едно општество за сите, без разлика на какви било различности, кон сите вас кои сте и денес столбови на семејствата, но и столбови на државата –моторна, движечка сила, на прогресивна, современа атлантска и европска Република Северна Македонија“, истакна Ковачевски.

 

Поврзани новости