Еден милион денари помош за поплавените од Општина Струмица

by fokus 13:01
13:01

Советот на Општина Струмица  денеска едногласно одлучи еден милион денари од оштинскиот буџет да бидат доделени на настраданите од поплавите.

 Покрај тоа, општината ќе испрати луѓе и механизација на загрозените подрачја  кои ќе учествуваат во чистењето на улиците и запушените канализациони и водоводни цевки.

Во моментов, Градоначалникот Зоран Заев е со настраданите во поплавените подрачја заедно со испратената помош од Општината.

Тој прво ќе ја посети населбата Методија Андонов Ченто во Скопје, а потоа и жителите од Стајковци.

Поврзани новости