Еден и обезбедил оружје, а друг и помогнал да замине во Италија на постарата ќерка откако го убила сопственото семејство во Дебар

by Fokus 17:14
17:14

За случајот убиство на семејството Поцеста од Дебар, главен осомничен сторител беше, според првичните наводи, нивна блиска роднина Б.П. (25).

Според порталот 1ТВ, еден од помошниците обезбедил оружје, вториот ѝ помогнал да го изврши делото, додека третиот ѝ помогнал да замине веднаш во Италија. Б.П. се вратила во Македонија откако ѝ јавиле дека семејството ѝ е мртво. 1ТВ дознаваат и дека пиштолот со кој е извршено делото е пронајден на бензинска пумпа во Тетово.

Поврзани новости