ДУИ ќе директорува со МЕПСО, МАЛМЕД и ЈПДП

by fokus 17:08
17:08

Вицепремиерот Артан Груби денеска потврди дека ДУИ ќе ги добие директорските места во Јавното претпријатие за државни патишта, Македонски електропреносен систем оператор и Агенцијата за лекови и медицински средства.

-Тоа е договор само за размена на одредени позиции, но генерално нема големи промени во имињата. ЈПДП, МЕПСО, МАЛМЕД… тоа се институциите кои ќе ги преземе ДУИ, рече Груби.

- Advertising -
"

Поврзани новости