ДУИ ја напушти Комисијата за надзор на УБК

by Фокус

Пратениците на ДУИ ја напуштија Комисијата за надзор на УБК и Агенцијата за разузнавање. На ваков чекор се одлучија откако нивниот пратеник Зулфи Адили, кој е член на Комисијата нема добиено безбедносен сертификат за државна тајна. Со таков сертификат Адили може да разгледува информации кои се со најисок степен на државна тајна, односно се прогласени за државна тајна.

По пратениците на ДУИ, седницата ја напушти и независната пратеничка Роза Топузова-Каревска сметајќи дека УБК не смее да се става над Парламентот и да не овозможи ваков сертификат за пратеник.

Поврзани новости