Дудучки се понуди со своја медицинска екипа да им помогне на несреќните граѓани во Грција по страшните пожари

by Fokus 02:25
02:25

Невропсихијатарот Мице Дудучки на својот фејсбук профил се понуди дека со својата екипа би сакал да им помогне на несреќните граѓани во Грција како последица на пожарите кои ја зафатија околината на Атина каде што има повеќе од 100 жртви и над 200 повредени.

„Јас со мојата медицинска екипа (невропсихијатар, медицинска сестра и психолог) се пријавуваме како доброволци искусни во дизастер медицината. Тоа се тешки трауми и мора да ги спречиме трајните последици. Да им помогнеме на несреќните граѓани во Грција – напиша Дудучки.

- Advertisements -

Поврзани новости