ДС: Иванов да ја повлече аболицијата, ДУИ од изборите

by Фокус

Демократскиот сојуз предлага три мерки за брзо надминување на кризата. Во нивниот допис се наведува:

Состојбите можно е да излезат од контрола, поради што повикуваме на разумно, одговорно и државничко однесување.

Бараме:

1. Ѓорге Иванов, да ја повлече одлуката за аболиција и да си поднесе оставка.
2. Али Ахмети, да го откаже учеството на ДУИ на избори.
3. Трајко Вељаноски, да свика седница на Парламентот за да се суспендира одлуката за самораспуштање на Парламентот.

Вие тројцата можете да излезете од партискиот шинел и да го послушате гласот на разумот и народот, кој е подготвен да протестира се додека не се реши кризата и не создадат услови помилуваните да одговараат пред суд.

Поврзани новости