ДС, ФРОДЕМ, МОРО- РП и ДЕМОС формираат коалиција

by Фокус

Утре (недела, 8 мај 2016 година), ДЕМОКРАТСКИОТ СОЈУЗ, ФРОДЕМ, МОРО-РП и ДЕМОС ќе формираат „Коалиција за ПРОМЕНИ И ПРАВДА“, при што ќе биде промовирана и Платформата за заедничко дејствување. Најверојатно коалицијата ќе има за цел да придобие и други партии и здруженија на своја страна, но и да настапи со заеднички листи на престојните избори.

 

Поврзани новости