ДС, ФРОДЕМ, ДЕМОС и МОРО- РП формираа коалиција

by Фокус

Демократскиот сојуз, ФРОДЕМ, МОРО –Работничка партија и ДЕМОС ја формираа „ Коалицијата за ПРОМЕНИ И ПРАВДА”  во интрес на понатамошно заедничко дејствување во услови на исклучително сложена политичка состојба.

 Претствниците на Коалицијата ги истакнаа клучните приоритети содржани во Платформата, а околу кои „Коалицијата за ПРОМЕНИ И ПРАВДА“ (КПП) се обединува и ги афирмира пред македонската јавност.
Павле Трајанов, претседател на Демократскиот сојуз, нагласи дека: „ Платформата за дејствување, претставува одговор на граѓанскиот предизвик, да се формира нов, силен политички блок, кој ќе дејствува за да се случат промени и правда во Македонија.
Нивна цврста определба е дека во Македонија мора да се спроведат длабоки реформи, за да се создадат услови за фер,демократски и кредибилни избори.

Поврзани новости