Дроновите на Амазон: Испорака на иднината и шанса за заработка

by fokus

Амазон влезе во партнерство со владата на Велика Британија во проект за тестирање на дронови за испорака на пакети. Пред партнерството со Велика Британија, Амазон ова тестирање на дронови веќе го направи во Канада и Холандија.

Сето тоа влијаеше на цената на акциите на Амазон, кои од почетокот на годината пораснаа за околу 56% и во текот на јули достигнаа рекордно висока вредност.

Искористете ја шансата и превземете бесплатни 50€ за тргување на светската берза и заработете на цената на акциите на Амазон.

Бесплатните 50€ за тргување можете да ги превземете овде.

Целиот систем е осмислен така да дронот ја земе пратката од складиштето, одлета до примателот и таму да ја испорача. Дронот може да полетува и слетува вертикално, да прелетува далечина од околу 15км на висина од 120 метри носејќи пакет тежина од околу 2.5кг.

За локацијата на тестирањата избрани се рурални и приградски области. Амазон исто така работи и на правење сензори кои ќе се погрижат дроновите да ги препознаваат и заобиколуваат препреките, како и на тестирање на пробни летови каде една личност ќе може да управува со повеќе високо автоматизирани дронови. Оваа услуга би требало да го намали времето на испорака на 30 минути или уште пократко од тоа.

Минатата година, Канцеларијата за патенти и жигови на САД веќе  претстави како беспилотното  летало би можело да однесе пакет на одредена дестинација во комуникација со останатите дронови кои се во воздухот и со тоа да го подобри планирањето на рутата.

Меѓутоа, Амазон често беше во конфликт со американските регулатори, посебно со американската администрација за воздухопловство која го објавила новиот сет со правила за пренос на пакети со дронови што и доведе до тоа да Амазон ја промени локацијата за истражување и развојот со дронови во други земји.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

Поврзани новости