Драмскиот театар во Скопје ги намали цените на билетите

by Fokus 01:38
01:38

Со намалени цени на билетите за премиерите и претставите од редовниот репертоар, Драмскиот театар – Скопје ја отвара новата сезона.

Сашо Тасевски, новиот директор на Драмски театар, вели дека цената на билет за премиера од 400 денари е намалена на 300 денари, а за претставите што се на редовен репертоар се намалени од 300 на 200 денари. Цента на билетите за средношколци, пензионери и студенти од 150 денари останува непроменета. Цената на билетот за сите детски претсави што ќе се играат во Драмски ќе биде 150 денари.

- Advertising -

Според него, цената на билетите се намалени бидејќи е економски неоправдано толку високи цени во услови кога голем дел од населението е со просечни и потпросечни примања.

– Се водевме од логиката дека е подобро да се продадат 10.000 билети од 200 денари, отколку 1.000 билети од 300 денари – вели Тасевски.

 

Поврзани новости