Дополнително обезбедување за хируршките клиники

by Фокус 13:26
13:26

Универзитетска клиника за дигестивна хирургија од денеска продолжува со редовна работа, откако лекарите изминативе неколку денови по инцидентот со повредениот колега штрајкуваа и не вршеа операции и прегледи, туку единствено се примаа итните случаи.

Штрајкот дојде откако на 9 ноември утрото во клиниката со огнено оруже беше повреден лекар од страна на син на пациентка, која починала по извршената интервенција.

- Advertisements -

Поради сето ова, хируршките клиники треба да добијат дополнително обезбедување.

Поврзани новости