Докторите се изјаснија дека не се виновни за случајот со родилката Веапоска

by Fokus

Доктор Мухамед Асани и неговиот син доктор Блертон Асани, како прво и второобвинети во случајот со родилката од Дебар, Јилдиз Веапоска, денес се појавија во судница.

Заедно со Љиљана Јованоска, третообвинета докторка, на кои им се суди за тешки дела против здравјето на луѓето, се изјаснија за невини на судското рочиште.

Веапоска беше породена со царски рез во 2020 година во Струга па ѝ беа извадени, матката, јајникот и еден бубрег.

Поврзани новости