До вторник ќе бидат објавени имињата на спорните гласачи

by fokus 16:52
16:52

До вторник, на веб страницата на ДИК ќе бидат објавени имињата на спорните записи во Избирачкиот список. Се работи за 39.502 гласачи кај кои, при административната проверка се добиени различни или невозможни податоци, а при теренската проверка, луѓето не се пронајдени, информира Телма.

Сега ДИК треба не само јавно да ги посочи, туку и да ги повика, доколку имаат валидни документи, да се јават во ДИК или во подрачните одделенија лично или по електронски пат, за да докажат дека имаат избирачко право.

Поврзани новости