ДНК анализата потврдила дека удавената девојка е Дениса Марковска

by Фокус 16:15
16:15

Конечно пристигнаа и резултатите од ДНК анализата, со кои се потврдува дека телото пронајдено во водите на Егејското море на 4 октомври е на младата прилепчанка Дениса Марковска. Резулатите им биле доставени на нејзините родители. Според нив, младата прилепчанка која работела на брод не е жива, но никој не кажува како загинала.

Најблиските изразилe сомнеж поради бавноста на постапката и на полициските службеници им најавиле дека ќе бараат нова обдукација и нова ДНК анализа, која ќе се изврши во Македонија.

- Advertisements -

Младата прилепчанка исчезна ноќта на 12 септември од бродот „Серенисима“, каде што работела. Се уште никој не знае што се случило со неа, а нејзините лични работи веднаш беа вратени на семејството.

Поврзани новости