„Дневник“: Договорот на Субрата за „Џумајлија“ пред раскинување, активирана банкарската гаранција

by Фокус

Министерството за земјоделство ја активирало банкарската гаранција на индиската компанија „Сахара груп“ од околу три милиони евра поради неисполнување на обврските на компанијата од договорот потпишан при преземање на комбинатот, објави „Дневник“.

Од министерството за „Дневник“ изјавиле дека сега ќе следи раскинување на договорот и оти најверојатно за земјиштето ќе се бара нов сопственик.

Повеќе за најновите настани околу „Џумајлија“ прочитајте во „Дневник“.

Поврзани новости