Директорот на Водовод: Претседателот на ССМ лаже дека сум лежел во затвор

by Fokus

Откако првиот синдикалец Дарко Димовски денеска излезе со обвинувања на адреса на актуелниот директор на „Водовод и канализација“, Марјанчо Митовски, кој беше поставен пред речиси еден месец на позицијата обвинувајќи го дека лежел во затвор поради напад со нож на друго лице со демант се јави и Митовски.

Жалиме што првиот синдикалец, како што сака да се нарече г-дин Дарко Димовски во обид да го покрие сопственото нетрпение кон директорот на ЈП Водовод и канализација Марјанчо Митовски, решил да безочно да лаже.

Вистината е дека Митовски не лежел затвор и не постои таква пресуда.

Она што навистина го фрустрира претседателот на ССМ е одземањето на привилегиите кои ги уживала неговата сопруга Лила Димовска која впрочем е вработена во ЈП Водовод и канализација – Скопје. Службено возило, службен телефон, платени отсуства од по шест месеци и уште толку неплатени отсуства и бројни други привилегии преку кои повеќе не можат да ги користи ниту да се богати семејството Димовски.

Парите кои досега ги добивале како плата, отсега ќе мора навистина да ги заработат, а скопјани не се должни да ги плаќаат нивните хирови и незаслужени привилегии.

Затоа, овој демант може да се смета и официјалнно барање за извинување и повлекување на лагата која ја лиферувал Дарко Димовски од ССМ во наредните 48 часа, во спротивно, вистината ќе ја докажуваме пред надлежниот суд.

Поврзани новости