Директорот на Македонска филхармонија се расвири во крушевската корија

by fokus 14:36
14:36

Директорот на Македонска филхармонија, Виктор Илиески, заедно со уште неколку крушевчани ја распеаа крушевската корија.

Во наредните денови, со музика и песна ќе започне акцијата за собирање на пластичен и друг сите отпад од шумските патеки. Во акцијата, ќе учествуваат младите крушевчани и самата општина, а преку тоа ќе се испрати порака ѓубрето да не се фрла во природа и да се чуваат шумите

- Advertisements -

Шумски свирачи Крушево-За чисти планини

Нашите Бубамара шумски свирачи заедно со директорот на Македонска филхармонија Виктор Илиески ја распеаа крушевската корија. Во наредната недела со песна ќе започнува акцијата за собирање пластичен и друг ситен отпад по шумските патеки во која ќе учествуваат младите и општина Крушево како порака ѓубрето да не се фрла во природа и да се чуваат шумите ! “ За чисти и зелени планини и езера “Поддржано од Civica MobilitasVladimir Martinovski Sotir Maya Naum Ilieski VIktor Ilieski Bojan Gazhoski Ranko Petrovik

Publiée par Radio Bubamara 105,2 sur Dimanche 5 août 2018

Поврзани новости