Дипломатски синдикат: Османи продолжува да запаѓа од лага во лага

by Fokus

Македонскиот дипломатски синдикат денеска преку соопштение изрази разочарување од вчерашната реакција на министерот за надворешни работи Бујар Османи во врска со нивните критики кон неговата работа и ги демантира неговите тврдења дека тие се субјективни, како и дека тој одржува редовна комуникација со двата синдиката во Министерството за надворешни работи.

-Османи продолжува да запаѓа од лага во лага со тврдењето дека критиките кон него биле субјективни, односно биле упатени од страна „на еден човек, а не цела организација“, како и дека тој со двата синдиката во МНР имал соработка „на дневна основа“. За информирање на г-нот Османи, Македонскиот дипломатски синдикат е законски регистриран во Централен регистер и е дел од Синдикатот на администрацијата и државната управа (САДУ) и Конференцијата на слободни синдикати (КСС), а преку нив и во Меѓународната конфедерација на синдикати со седиште во Брисел (International Trade Union Confederation – ITUC). Не само што целото членство на МДС стои зад критиките кон Османи, туку и САДУ и КСС целосно ги поддржуваат ставовите на МДС, а тоа се многу луѓе, не еден човек, се наведува во соопштението од МДС.

Поврзани новости