Димовски: Kои се министрите против кои се водат истражни постапки? Заев: Не се министри туку учесници во извршната власт

by fokus 11:53
11:53

Денешниот предлог за нас е пазарџиска реконструкција која  нема никаква политичка содржина ни порака, освен пазарџиско зголем со неколку пратеници повеќе на парламентарното мнозинство, рече пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски, на денешната седница за реконструкција на Владата.

-Она што не го правите, а се очекуваше, е реконструкција во ресорите каде што нема резултати, а каде има потфрлувања и афери. Реконструкцијата после една година на Владата треба да опфати реално признавање на слабостите и грешките. Се обидувате да вклопите неколку помали албански опозициски партии со други цели кои доаѓаат во следниот период –рече Димовски.

- Advertisements -

Тој го праша премеирот што со неговите изјави дека во Владата има министри кои не се снаоѓаат.

-Во овој предлог не ни покажувате кои се тие министри. Кои се министри фунионери за кои сами кажавте дека се отворени предистражни постапки? – праша пратеникот.

Заев на тоа одговори дека му се извртени зборовите.

-Го разбирам тоа што го кажувате, опозиција сте и ваша работа е да критикувате. Извритувате мои реченици, зборував за учесници во извршната власт, не за министри и заменици. Зборував за слабости за да го унапредам работењето на сите одговорни пред Владата и парламентот. Сум зборувал реално и отворено. Резултатите се видливи и ќе ги има во Македонија, веќе ги чувствуваат граѓаните – рече Заев.

 

Поврзани новости