Димков: И да умрам во моментов нема да прифатам промена на името

by fokus

Пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Трајчо Димков, на денешната седница во Собранието, остро реагираше на дебата за одредување на нацрт амандманите.

„И да умрам во моментов нема да прифатам промена на име. Сето тоа вие со еден збор ќе го уништите. Ние имаме фамилии дома. Еднаш ќе ни прекине животот и ќе пишува историјата. Изгубивте на изборите. Се прифативте за да дојдете на изборите“, рече Димков.

Поврзани новости