Димитриевски: Ако сакаш менувај пол, но не на државна и моја сметка!

by fokus 20:09
20:09

Градоначалникот на Куманово, Максим Димитриевски се спротивстави на најавата на министерот за здравство, Венко Филипче дека операциите за менување на пол ќе бидат на товар на Фондот за здравство.

-Прави со сопствениот живот што сакаш, сакај и менувај пол, лична одлука, но не на државна а уште помалку на моја сметка!
– Да се разбереме, не сум против лични слободи и права, маргинализирани групи и.т.н. ги почитувам и уважувам сите, но ова е веќе навредливо.
Во претставничката демократија законот е воља на мнозинството (ГРАЃАНИ), не лична желба на поединци!, смета Димитриевски.

Поврзани новости