Димитриев убеден дека има услови за фер избори на 5 јуни

by Фокус 19:10
19:10

Техничкиот премиер Емил Димитриев денеска по посетата на ДИК изјави дека има повеќе од доволно време за ДИК да го прочисти Избирачкиот список до 5 јуни.

-Денеска завршува процесот на валоризација на базите со податоци. Може да се почне со вкрстената проверка на базите уште од денеса или најдоцна од утре. Ај-ти експертите кои досега ги има ангажирано ДИК предвидуваат вкрстената проверка да трае од 7 до 10 дена, а потоа следи теренската проверка што значи дека имаме многу извесна ситуација дека на време ќе биде прочистен Избирачкиот список, образложи Димитриев.

- Advertisements -

Тој дополни дека членовите на ДИК го увериле дека дополнителниот временски рок што го добија со поместување на рокот за одржување на изборите е доволен за да се постигне сè што е обврска на ДИК.

Поврзани новости