ДИК: Вишок гласачи во шестката во однос на тројката и четворката

by fokus 15:17
15:17

ДИК на својата официјална страница објави дека утврдено е дека во третата и четвртата изборна единица бројот на гласачи е помал од законскиот лимит, односно изнесува -6 отсто од просекот определен  според Изборник законик.

Притоа, во Шестата изборна единица, бројот на „вишок“ гласачи како процент е 7, што исто така е спротивно на Изборниот законик, кој предвидува бројот на избирачи во изборните единици да отстапува +/-5%, во однос на просечниот број избирачи во изборната единица.

- Advertisements -

Поврзани новости