ДИК не го усвои извештајот од вкрстувањето на податоците

by Фокус 10:39
10:39

Државната изборна комисија синоќа не го усвои извештајот за направената вкрстена проверка на податоците од Избирачкиот список.

– Потребно е дополнително време за консултации околу податоците во извештајот – рече советничката во ДИК, Љупка Гугучевска.

Неофицијално, причината поради одложувањето е несогласувањето меѓу членовите на Комисијата околу бројот на таканаречени фантомски гласачи за кои е потребна теренска проверка.

Поврзани новости