ДИК ќе одлучува по приговорите за локалните избори

by Fokus 09:03
09:03

Државната изборна комисија на денешната седница треба да ги разгледа и да одлучи по приговорите од подносителите на листи на кандидати во врска со гласањето на првиот круг на локалните избори.

Во предвидениот рок до ДИК беа поднесени вкупно 46 приговори.

- Advertisements -
Banner Renault 300x250

Најмногу приговори поднела ВМРО-ДПМНЕ, 43, и по еден од ТМРО, Алијансата на Албанците и од Левица.

ДИК е должна да реши по приговорите на кандидатите во постапката за гласање, сумирање и утврдување на резултати од гласањето, во рок од 48 часа по приемот.

Поврзани новости