ДИК го стави избирачкиот список на јавен увид

by Фокус 09:07
09:07

Државната изборна комисија во подрачните одделенија и месните и канцелари го стави избирачкиот список на јавен увид, кој ќе трае во следните 15 дена.

Воедно, ДИК преку МНР ги доставува до дипломатско-конзуларните претставништва посебните изводи од Избирачкиот список за лицата на привремена работа или престој во странство врз основа на евиденцијата од надлежен орган за ставање на јавен увид.

- Advertisements -
Banner 300x250_

ДИК го заклучува Избирачкиот список во кој се извршени сите промени кои произлегле од јавниот увид, отпечатен во вид на изводи, најдоцна 10 дена по завршениот јавен увид, односно најдоцна до 19 мај.

Поврзани новости