ДИК едногласно ги отфрли двојниците на Јаневски

by fokus 15:46
15:46

ДИК денеска едногласно ги отфрли пратеничките листи на СДПМ на Бранко Јаневски на кои носители беа личности со слични или исти имиња и презимиња како носителите од СДСМ. Сите девет членови гласаа листите да не бидат прифатени.

Во сите шест листи на СДПМ не се наведени датуми за кои избори се однесуваат кандидатурите, потписите на кандидатите во изјавите и во личните карти не се совпаѓаат, кандидат предложен за една изборна единица во изјавата стои во друга изборна единица. Во листите како датум стои 11.05.2016.

- Advertisements -

Членот на ДИК, Игор Милев побара да биде покрената кривична пријава против Бранко Јаневски.

Поврзани новости