ДИК: До денеска се пријавиле 3.642 граѓани со спорни записи

by Fokus 16:14
16:14

Дури, 3.642 граѓани со денеска напладне се пријавиле во Државната изборна комисија чиишто записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни, односно имало несовпаѓање на податоците во Избирачкиот список.

– Од нив, 1605 се пријавиле во подрачните одделенија и канцеларии и дополнителните канцеларии на ДИК, додека 2037 за пријавување ја искористиле веб апликацијата на интернет страницата на ДИК – велат од Комисијата.

Поврзани новости