ДИК: До 13 часот на референдум излегле 20 отсто

by Фокус

На последната прес конференција ДИК соопшти  дека на референдумот во општина Центар излегле нешто над 20 отсто од гласачите.

Во бројки, тоа значи дека се излезени нешто повеќе од девет илјади гласачи. До крајот на гласањето, од последното пребројување има уште половина од времето или уште шест часа.

Во проценти излезноста е од 35 отсто на некои места до осум на други.

Поврзани новости